Ädelstenar

Ädelstenar Bergskristall med smält titan

Man känner till ungefär 4000 olika mineral.

Fenomen

Innehållsförteckning

Månadsstenar

 • Januari - Granat
 • Februari - Ametist
 • Mars - Akvamarin
 • April - Diamant
 • Maj - Smaragd
 • Juni - Pärla
 • Juli - Rubin
 • Augusti - Peridot
 • September - Safir
 • Oktober - Opal
 • November - Topas
 • December - Turkos
Agat

Agat

Användes ofta i kärleksmagi för att dra till sig kärlek

Bär man en Agat så undviker man avundsjuka tankar och illvilja

Det är också en sanningsamulett och drar till sig favörer från inflytelserika personer

Håll en Agat mot pannan för att minska feber

I handen för avstressning och lugn

Hjälper mot mindre hälsoproblem o bra för blodet o hudproblem, magsår Mossagat för håravfall, influensa

Baschakrat Ametist

Ametist

Mäktig sten som skyddar mot tjuvar, sjukdom o annan fara. Håll en Amestist i din vänstra hand för att uppnå lugn och ro. Den tar bort fruktan och ökar hoppfullheten. Skärper ditt sjätte sinne och ökar den mentala förmågan.

En Ametist under kudden eller som smycke hjälper mot sömnproblem och mardrömmar. Hjälper mot alkoholism och frosseri Feber, Hosta, Huvudvärk

Vattumannen

Fiskarna

Tredje ögat Bergskristall

Bergskristall

En Bergskristall får dig att tänka positivt. Den balanserar energin och löser upp blockeringar. Ökar energin och det andliga medvetandet.

En Bergskristall är allmänt helande och kan placeras på smärt- fyllda eller spända delar över hela kroppen. Ger lugn sömn.

Kronchakrat Bärnsten Bärnsten

Bärnsten

Bärnstenen sägs öka förmågan till glädje och sex. Motverkar depression. Ger skönhet och attraherar kärlek, vänner, pengar och framgång till sin bärare.

Bärnstenen är starkt helande för många olika typer av sjukdomar. Den balanserar matsmältnings- och det endokrina systemet. Luftvägarna. Citrin

Citrin

En Citrin skyddar från negativa vibrationer och inflytanden och stärker självkänslan. Använd Citrin om man vill uppnå något av världslig karriär i affärer, utbildning o familjefrågor.

Citrin hindrar mardrömmar o ger god sömn. Mycket bra mot depression, matsmältningsproblem samt renar huden. Astma. Stress.

Navelchakrat

Solar plexus Hematit

Hematit

Hematiten grundar och stärker självkänslan. Om man rispar hematit och sedan drar fingret över den, så helar den sig själv. Används ofta vid spådom.

Hematit sägs vara kraftfull i att dra ut sjukdomar ur kroppen. Speciellt bra mot brännskador och andra sår samt huvudvärk.

Blodbrist. Mensvärk. Sömnlöshet

Skorpionen

Baschakrat Jade

Jade

Anses vara en riktig lyckosten o dra till sig kärlek. Var en helig sten i Kina och man trodde den förlängde livet. Associeras med: mod, rättvisa, barmhärtighet, ödmjukhet o vishet.

Jade är lugnande och arbetar på de underliggande psykiska orsakerna för att bota fysiska sjukdomar. Speciellt: njurar, hjärta och mage. Förkylning. Tandvärk. Hjärtchakrat Karneol

Karneol

Karneol befrämjar frid och harmoni. Den hjälper vid blyghet och ökar modet vid t.ex. offentliga framträdanden. Den stärker rösten och ger ökad självkänsla och tålamod. Även mot tankspriddhet.

Karneol sägs öka fertiliteten och potensen. Den skyddar från hud- och blodsjukdomar och är allmänt helande. Infektioner. Navelchakrat Lapis lazuli

Lapis lazuli

Om man bär Lapis lazuli regelbundet sägs den stärka synen. Det är en upplyftande andlig sten- en bra meditationssten. Stärker kärleksbanden och troheten mellan kärlekspar. Skyddssten.

Lapis lazuli används för att ta ner feber och för att bota blodsjukdomar Hjälper mot depression och öppnar upp medialitet. Halsont.

Halschakrat

Tredje ögat Malakit

Malakit

Malakit är en skyddssten framförallt för negativitet och fysiska skador, speciellt skyddar den från fall. Bra att ta med på resor. Den är också en kärlekssten som lugnar och ger god sömn.

Malakit absorberar negativ energi och är bra att placera över områden som är sjuka och spända. Den är allmänt helande. Smärtlindrande.

Stenbocken

Vattumannen

Hjärtchakrat Rosenkvarts

Rosenkvarts

Rosenkvarts bringar frid, kärlek och lycka i relationer, därför bra gåvosten. Den ger bäraren inre frid och kan hela djupa hjärtesår. Den lär dig att älska dig själv o läser upp sorg, rädslor o bitterhet.

Rosenkvarts har en starkt helande och lugnande kraft. Det är stenen för hjärtchakrat. Hjärtchakrat Rubin

Rubin

Rubinen anses dra till sig rikedomar och man bär den som skydd mot fiender och negativitet. Den ger också kroppen extra energi och värme. Tar bort nedstämdhet och stärker viljekraften.

Rubin anses stärka kroppens försvarssystem. Ger en lugn sömn utan mardrömmar. Rot- och Hjärtchakrat Smaragd

Smaragd

Smaragden är symbol för liv, förnyelse och rikedom. Det är en skyddssten och används inom magin för att göra bättre affärer. En smaragd ska inte bäras tillsammans med andra stenar, undantag är diamant

Smaragden sägs lindra ögonspänningar och balanserar hjärtat. Tar bort förträngd ångest. Mot förhöjt blodtryck.

Fiskarna

Hjärtchakrat

Tredje ögat Tigeröga

Tigeröga

Tigeröga anses befrämja välsånd och pengar. Skyddar mot alla slags faror, skapar mod och säkerhet. Särskilt bra för människor som inte är förankrade i livet eller har svårt uttrycka sin vilja i handling.

Tigeröga är en varm sten som stimulerar energiflödet i kroppen. Ger klarsyn o överblick. Navelchakrat Turkos

Turkos

Turkos var en helig sten i det gamla Egypten där den värderades mycket högt. Den kan ändra färg om bäraren är sjuk eller kan spricka som skydd o offer. Lycko- skydds- o resesten, inger mod. Bär den för att dra till dig nya vänner och kärlek o glädje.

Lista

Steven Universe

Barnprogram

 • Steven Universe

Externa länkar

Bombay sapphire Sketch logotyp Ädelstenar för analys